BCTN start nieuwe container inland terminal in Roermond

In samenwerking met Kalle en Bakker start de inland terminal operator BCTN een nieuwe container terminal in Roermond. De kade ligt er en de kraan is onderweg. BCTN Roermond verwacht dan ook operationeel te zijn in juli 2016.

Kalle en Bakker beschikt over een 3 ha groot terrein met 240 meter kade, gelegen in het hart van Roermond aan de Maas. Directeur/eigenaar Willem Bakker: “ Wij hebben ons terrein recentelijk laten verharden en wel zodanig dat het geschikt is om zware lading te kunnen dragen. Deze upgrade tezamen met de zware bestaande kade bracht de ambitie naar boven om een container terminal te exploiteren. Wij zochten hier een geschikte partner voor en die hebben we gevonden in BCTN. “

Managing Director BCTN Joop Mijland zegt over de uitbreiding in Roermond: “ Dit is een prachtige kans voor de industrie en de heersende ondernemingsgeest in Roermond en omgeving, alsmede voor de regio Weert en het Duitse Rijn-Maas gebied. Ook voor BCTN is het een mooie toevoeging op het bestaande netwerk.” Roermond is voor BCTN de zesde terminal die aan het bestaande portfolio van terminals toegevoegd wordt. Naast locaties in Alblasserdam, Den Bosch, Nijmegen, Venray en Meerhout (B) heeft BCTN met Roermond een strategische locatie ten opzichte van Venlo en het Duitse achterland. Ook plaatsen als Echt en Weert liggen in het bedieningsgebied van deze nieuwe terminal.

Kalle en Bakker, gestart in de jaren 50 als scheepvaartbedrijf, is uitgegroeid tot een toonaangevende speler binnen de wereld van beton en havenoverslag in Limburg, Brabant en Duitsland.

BCTN
Over de auteur

"Het creëren van een sterk Inland Terminal netwerk; dat is BCTN's missie. Wij hebben inland terminals in Alblasserdam, Beringen, Den Bosch, Geel, Meerhout, Nijmegen, Roermond en Venray."