Medewerker aan het woord: Maickel

Iedere maand interviewt BCTN’er Joline Smits een collega. Benieuwd hoe het is om te werken bij BCTN? Lees dan de verhalen van jouw toekomstige collega’s of solliciteer direct voor één van onze openstaande vacatures.

Ontmoet Maickel | Dispatcher

Vijf jaar geleden is Maickel bij BCTN Nijmegen binnen gestapt. Hij is hier begonnen als medewerker van de buitendienst. Hier bestuurde hij de kraan en was daarnaast ook reachtstacker en empty handler chauffeur. Na drie jaar is hij gevraagd om naar de binnendienst te komen. Hier werkt hij nu alweer twee jaar met plezier als Dispatcher.

Zoals bij bijna iedereen binnen BCTN, begint ook de dag van Maickel met een kopje thee of koffie. Wanneer je Dispatcher bent heb je verschillende diensten. Je hebt een vroege en een late dienst. “Mijn vroege dienst start, na ons gebruikelijke kopje koffie of thee, met het beginnen aan het papierwerk en het ordenen van papieren. Daarnaast valt het inboeken van nachtritten ook onder de werkzaamheden die ik uitvoer.” De late dienst van Maickel start altijd met een kort overdrachtsmoment en het verdere verloop van de dag. Aan het einde van de dag is het van belang de chauffeurs/charters te informeren over de ritten voor de volgende dag. Zodat zij op de hoogte zijn van de containers waarmee ze zullen gaan starten. Je eindigt de dag met de start van de volgende dag, vertelt Maickel. “Tijdens zowel mijn vroege als mijn late diensten is een van de belangrijkste taken het zorgdragen voor het soepel verlopen van de operatie met betrekking tot onze truck opdrachten”. “Eigenlijk kan je wel zeggen dat je als Dispatcher de schakel bent tussen de buitendienst en de planning. Ik moet de buitendienst op tijd informeren over eventuele aanpassingen, maar andersom moeten zij ons ook informeren over aanpassingen of komen ze bij ons terecht met vragen of onduidelijkheden”, aldus Maickel.

Wat het voor Maickel leuk en uitdagend houdt bij BCTN, is de afwisseling. Zoals hij al aangaf werkt hij zowel vroege als late diensten. Dit vind hij juist prettig, omdat deze diensten ervoor zorgen dat ik voor mijn werk of na mijn werk nog tijd voor mezelf en voor mijn gezin heb. Daarnaast ziet geen dag er het zelfde uit. “Elke dag loop ik wel tegen een uitdaging aan om bijvoorbeeld de truck opdrachten toch zo juist mogelijk op elkaar af te stemmen. Maar het belangrijkste voor mij is dat ik nog steeds iedere dag wel weer iets nieuws leer!” aldus Maickel. De collega’s van Maickel zorgen er ook voor dat hij het naar zijn zin heeft bij BCTN. Hij heeft veel schik met hen en geeft ook aan dat ze vaak in zijn voor een lolletje. “En dat is soms wel prettig als we een stressvolle dag hebben. Daarbij kennen we elkaar en weten we ook wat we aan elkaar hebben. Er wordt altijd onderling een oplossing gezocht om dingen voor elkaar te kunnen doen”.

Als het aan Maickel ligt, zal hij nog lang werkzaam zijn bij BCTN. Hij wil zich graag blijven ontwikkelen binnen BCTN en is ook geen persoon dat lang op een functie wilt blijven. Hij houdt van afwisseling. “Ik wil altijd verder naar boven kunnen kijken. Mijn eerste doel is planner worden van de afdeling trucking, of wie weet wel van de barge afdeling. En ooit zou ik hoofd trucking willen worden.”

BCTN
Over de auteur

"Het creëren van een sterk Inland Terminal netwerk; dat is BCTN's missie. Wij hebben inland terminals in Alblasserdam, Den Bosch, Geel, Meerhout, Nijmegen, Roermond en Venray."