Medewerker aan het woord: Rob

“Samen groeien we harder”

Iedere maand interviewt BCTN’er Joline Smits een collega. Ben jij benieuwd hoe het is om te werken bij BCTN? Lees dan de verhalen van jouw toekomstige collega’s of solliciteer direct voor één van onze openstaande vacatures.

Ontmoet Rob | Dispatcher bij BCTN Venray

Deze maand komt onze collega Rob aan het woord. In 2014 is Rob gestart als Dispatcher bij BCTN Venray (Wanssum). Samen met zijn collega’s probeert Rob elke dag zijn taken zo goed mogelijk uit te voeren. “Iedere dag is anders. Ik kan, voordat ik naar mijn werk ga, niet bedenken wat er allemaal komen gaat, het is altijd een verassing”, aldus Rob. Als Dispatcher werk je in verschoven diensten. Bij de dagdienst ben je voornamelijk bezig met het organiseren van de planning voor de volgende dag. Denk hierbij aan het controleren van binnenkomende barges, douane entrepot en alles wat er op je pad komt. Bij de vroege diensten ben je chauffeurs aan het aansturen die de planning van de dag weg rijden.

Rob voegt toe: “Wat werken bij BCTN leuk maakt, is dat ik na jaren nog steeds dingen mee maak die ik nog niet eerder heb gedaan of gezien. Daarnaast hebben we natuurlijk ook een leuk team in Wanssum.” De cultuur die volgens Rob bij BCTN heerst is taakgedreven. “Je krijgt veel vrijheid om je te ontwikkelen, maar ook verantwoordelijkheden. En wordt er verwacht dat je zelfstandig kan werken”.

Momenteel zijn wij onze terminal in Venray aan het uitbreiden. Rob gaat er van uit dat de verbouwing gaat leiden tot een groeiend aantal barges en vrachtwagens. “In eerste instantie zal dat in mijn huidige rol als dispachter zijn, maar als deze terminal verder groeit hoop ik uiteindelijk natuurlijk mee te groeien. Wie weet wat de toekomst zal brengen!”, besluit Rob.

BCTN
Over de auteur

"Het creëren van een sterk Inland Terminal netwerk; dat is BCTN's missie. Wij hebben inland terminals in Alblasserdam, Den Bosch, Geel, Meerhout, Nijmegen, Roermond en Venray."