BCTN Terminal Geel officieel geopend

Een schakel tussen BCTN & BP

BCTN breidt het netwerk van terminals uit in België. In Geel heeft BCTN een dedicated terminal gebouwd voor BP. Met een oppervlakte van 2,6 hectare biedt deze terminal voldoende ruimte om het gehele volume van BP containers af te handelen.
“Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst ook andere volumes uit de regio, Geel, Laakdal, via deze terminal zullen worden afgehandeld, aldus Wim Busser, Purchase & Support Director binnen BCTN. Voor de aanlevering en afvoer van de containers wordt gebruik gemaakt van het bestaande netwerk van barges van BCTN Meerhout.

De weg ernaar toe en duurzame ambities

De eerste ideeën voor deze nieuwe terminal zijn in 2016 ontstaan. September 2016 is met de aanvraag van de benodigde vergunningen gestart. Met de aanleg is half maart 2017 gestart en op 20 mei 2017 is de terminal in gebruik genomen. Voor het laden en lossen van de containers is gekozen voor een Mantsinen kraan van het type R200. Deze kraan is voorzien van een duurzame elektrisch-hydraulische aandrijving, waardoor deze een enorme CO2 reductie bereikt ten opzichte van een traditionele
diesel-hydraulische aandrijving. Doordat de terminal naast het BP terrein ligt worden er per jaar meer dan een kwart miljoen gereden vrachtwagen kilometers van de weg gehaald. Dit komt overeen met een reductie van tenminste 233 ton CO2 per jaar.

BCTN
Over de auteur

"Het creëren van een sterk Inland Terminal netwerk; dat is BCTN's missie. Wij hebben inland terminals in Alblasserdam, Beringen, Den Bosch, Geel, Meerhout, Nijmegen, Roermond en Venray."