Barge Services

Sinds 1987 is BCTN actief op de Nederlandse en Belgische binnenwateren. Door diverse eigen schepen en ons uitgebreide netwerk in Noordwest–Europa is BCTN in staat uw containers met een duidelijke aflever tijd te vervoeren. BCTN’s Barge Services streeft ernaar op een zo’n duurzame manier te vervoeren. Onlangs is BCTN ook vanwege deze inspanningen beloont met een derde Lean & Green Star. Hiermee is BCTN in zowel Nederland als in België de eerste inland terminal die deze prestigieuze ster in ontvangst heeft mogen nemen.

Binnen onze branche willen we voor al het containervervoer de oplossing bieden. Door ons uitgebreide netwerk in Noordwest-Europa kunnen wij u een duidelijke aflevertijd garanderen. Om deze garantie te bieden werken wij in toenemende mate aan vaste vensters met de deep sea terminals in Rotterdam en Antwerpen wat tot een verbeterde service leidt. Bekijk hier onze vaste venstertijden.

Congestie/Bundelingtoeslag

Zoals we reeds eerder hebben aangegeven, is het bundelen van volumes en deze in een vaste “window” te lossen en / of laden één van de beste methodes om de congestie in de haven aan te pakken en de betrouwbaarheid van de binnenvaart te garanderen. De containers uit het BCTN netwerk van 8 terminals worden zodanig gecombineerd en gepland, dat we kunnen voldoen aan de vraag van een hoger aantal containers per barge-call bij de deep-sea terminals in Rotterdam en Antwerpen. De kosten voor deze bundeling bedragen €5,00 / TEU per single trip. Daarnaast heeft ECT aangegeven kosten voor de fixed windows in Rotterdam te moeten gaan doorbelasten. Zij gaat hiervoor vanaf 1 januari 2019 kosten doorberekenen aan BCTN, alhoewel BCTN oorspronkelijk geen contractpartij van de ECT is. Zoals wij ook eerder hebben gecommuniceerd, zullen we deze kosten dan ook helaas door moeten gaan belasten, waarbij we deze fixed window toeslag willen beperken tot € 5,00 / TEU / per single trip. Daarnaast zal BCTN voor het aandoen van de ECT DDE/DDW/EMX een korting geven van € 2,50 / TEU / per single trip op de congestie/bundeling toeslag waarbij het totaal op €7,50 / TEU / single trip vastgesteld wordt en door BCTN in rekening zal worden gebracht.

Nederlandse Terminals

Toeslag Klant Rotterdam geen ECT Klant Rotterdam ECT (EMX DDE) Klant Antwerpen
Congestie/Bundeling 5 euro per teu 0,00 € 15 euro per container
ECT X 7,5 € per teu X
Antwerpen X X 15 euro verschil met Rotterdamtarief per teu
Totaal 5 euro per teu 7,5 € per teu tbc

Belgische  Terminals

Toeslag Klant Rotterdam geen ECT Klant Rotterdam ECT (EMX DDE) Klant Antwerpen
Congestie/Bundeling 5 euro per teu 0,00 € 0,00 €
ECT X 7,5 € per teu X
Antwerpen X X X
Totaal 5 euro per teu 7,5 euro per teu 0,00 €

Andere BCTN diensten

Naast Barge Services, biedt BCTN haar klanten ook de volgende services: terminal services, reefer services en container opslag. Bekijk hier ons volledige diensten pallet.

De voordelen op een rij:

  • Core business: BCTN heeft al meer dan 30 jaar ervaring in Barge Services;
  • Energiezuinig: Intermodaal containervervoer per barge is niet alleen zeer betrouwbaar en kostenefficiënt, maar ook de meest groene vorm van transport;
  • CO2 reductie: Containers vervoeren per barge levert een 20 tot 40 procent CO2 reductie op ten opzichte van vervoer per vrachtwagen;
  • Filedruk: Door containers te vervoeren per barge verminderen wij de filedruk op de drukste snelwegen.

Meer weten? Wij helpen u direct verder!

Wij komen graag in contact met u

Bent u overtuigd van onze Barge Services of kunnen wij u ook verder ontlasten in uw transportvraagstukken over water? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. U kunt binnen 24 uur na uw aanvraag een reactie verwachten van één van onze collega’s.

Offerte aanvragen