Barge Services

Sinds 1987 is BCTN actief op de Nederlandse en Belgische binnenwateren. Door diverse eigen schepen en ons uitgebreide netwerk in Noordwest–Europa is BCTN in staat uw containers met een duidelijke aflever tijd te vervoeren. BCTN’s Barge Services streeft ernaar op een zo’n duurzame manier te vervoeren. BCTN is ook vanwege deze inspanningen beloont met een tweede Lean & Green Star en onlangs een certificaat van de derde Lean & Green Star ontvangen.

Vaste venstertijden bij de Rotterdamse diepzee terminals
Om de betrouwbaarheid van onze bargeverbindingen te verbeteren heeft BCTN afspraken gemaakt met diverse diepzee terminals voor de afhandeling in vaste venstertijden. Hiermee wordt het mogelijk om een groot deel van de congestieproblemen te voorkomen en onze klanten een grotere zekerheid te geven over de aanlevering en beschikbaarheid van hun containers.

Bent u benieuwd naar de vaste venstertijden van BCTN? Deze kunt u hier downloaden.

Voorwaarden bij gebruik van venstertijden:
– Alle boekingen moeten uiterlijk op de aangegeven “Export cut-off” dag en tijd compleet voor zowel import als export.
– Voor het gebruik van een specifiek diepzee terminal venster, dienen de containers uiterlijk op de aangegeven “Export cut-off” dag en tijd op onze terminal afgeleverd te zijn.
– Containers die in een specifiek diepzee terminal venster meegenomen worden, zijn beschikbaar op onze terminal vanaf de aangegeven “Import beschikbaar” dag en tijd.

Andere BCTN diensten

Naast Barge Services, biedt BCTN haar klanten ook de volgende services: terminal services, reefer services en container opslag. Bekijk hier ons volledige diensten pallet.

De voordelen op een rij:

  • Core business: BCTN heeft al meer dan 30 jaar ervaring in Barge Services;
  • Energiezuinig: Intermodaal containervervoer per barge is niet alleen zeer betrouwbaar en kostenefficiënt, maar ook de meest groene vorm van transport;
  • CO2 reductie: Containers vervoeren per barge levert een 20 tot 40 procent CO2 reductie op ten opzichte van vervoer per vrachtwagen;
  • Filedruk: Door containers te vervoeren per barge verminderen wij de filedruk op de drukste snelwegen.

Meer weten? Wij helpen u direct verder!