Barge Services

Sinds 1987 is BCTN actief op de Nederlandse en Belgische binnenwateren. Door diverse eigen schepen en ons uitgebreide netwerk in Noordwest–Europa is BCTN in staat uw containers met een duidelijke aflever tijd te vervoeren. BCTN’s Barge Services streeft ernaar op een zo’n duurzame manier te vervoeren. Onlangs is BCTN ook vanwege deze inspanningen beloont met een derde Lean & Green Star. Hiermee is BCTN in zowel Nederland als in België de eerste inland terminal die deze prestigieuze ster in ontvangst heeft mogen nemen.

Binnen onze branche willen we voor al het containervervoer de oplossing bieden. Door ons uitgebreide netwerk in Noordwest-Europa kunnen wij u een duidelijke aflevertijd garanderen. Om deze garantie te bieden werken wij in toenemende mate aan vaste vensters met de deep sea terminals in Rotterdam en Antwerpen wat tot een verbeterde service leidt. Bekijk hier onze vaste venstertijden.

Congestie/Bundelingtoeslag

Congestie zijn de kosten die ontstaan uit de vertragingen die onze schepen oplopen door de laattijdige behandeling op de deepsea terminals in Antwerpen en Rotterdam. Het bundelen van volumes en deze in een vaste “window” te lossen en / of laden is één van de beste methodes om de congestie in de haven aan te pakken en de betrouwbaarheid van de binnenvaart te garanderen. De containers uit het BCTN netwerk van 8 terminals worden zodanig gecombineerd en gepland, dat we kunnen voldoen aan de vraag van een hoger aantal containers per barge-call bij de deep-sea terminals in Rotterdam en Antwerpen.

Vanuit Nederlandse BCTN Terminals

Toeslag Rotterdam Antwerpen
Congestie/Bundeling 8,00 €/teu 20,00 € per container

*toeslag van toepassing op alle terminals in de Haven (deepsea/shortsea) en per enkele reis
*Antwerpen is inclusief de extra bundeling ivm minimum call size
*Mogelijke aanpassingen in deze congestietoeslagen worden per kwartaal berekend/gecommuniceerd

Vanuit Belgische  BCTN Terminals

Toeslag Rotterdam Antwerpen
Congestie/Bundeling 8,00 €/teu 5,00 €/teu

*toeslag van toepassing op alle terminals in de Haven (deepsea/shortsea) en per enkele reis
*geen toeslag op depots
*Congestietoeslag Antwerpen momenteel (op datum offerte) niet van toepassing op kaaien 1700/1742 omwille van BCTN fixed windows
*Mogelijke aanpassingen in deze congestietoeslagen worden per kwartaal berekend/gecommuniceerd

Andere BCTN diensten

Naast Barge Services, biedt BCTN haar klanten ook de volgende services: terminal services, reefer services en container opslag. Bekijk hier ons volledige diensten pallet.

De voordelen op een rij:

  • Core business: BCTN heeft al meer dan 30 jaar ervaring in Barge Services;
  • Energiezuinig: Intermodaal containervervoer per barge is niet alleen zeer betrouwbaar en kostenefficiënt, maar ook de meest groene vorm van transport;
  • CO2 reductie: Containers vervoeren per barge levert een 20 tot 40 procent CO2 reductie op ten opzichte van vervoer per vrachtwagen;
  • Filedruk: Door containers te vervoeren per barge verminderen wij de filedruk op de drukste snelwegen.

Meer weten? Wij helpen u direct verder!

Wij komen graag in contact met u

Bent u overtuigd van onze Barge Services of kunnen wij u ook verder ontlasten in uw transportvraagstukken over water? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. U kunt binnen 24 uur na uw aanvraag een reactie verwachten van één van onze collega’s.

Offerte aanvragen