BCTN Beringen in aanbouw

Dinsdag 12 december is gestart met de voorbereidende werkzaamheden om een nieuwe containerterminal te bouwen in Beringen. In samenwerking met Gheys zijn in 2016 de plannen voor deze terminal uitgewerkt en in juni 2017 is de overeenkomst getekend tussen BCTN Meerhout en Gheys.

Volgens de planning zal de terminal in juli 2018 operationeel zijn. De nieuwe terminal heeft een oppervlakte van 20.000 m² en een jaarlijks capaciteit van 40.000 TEU. Momenteel behandelt BCTN Meerhout zo’n 8500 containers per jaar voor Gheys. De nieuwe terminal zal via het Albertkanaal voor een directe verbinding zorgen met de zeehavens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam. Deze locatie zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van BCTN als logistieke dienstverlener in de regio Beringen-Tessenderlo. Voor het varen van en naar de verschillende zeehavens zal er volume gebundeld worden met BCTN Geel en BCTN Meerhout.

Voor zowel Gheys als BCTN is duurzaamheid een belangrijk begrip. BCTN heeft in 2017 als enige inland terminal operator de tweede Lean & Green Star ontvangen en is bezig om ook de derde ster te behalen. De diensten van BCTN worden zo duurzaam mogelijk uitgevoerd, onder andere door het gebruik van energiezuinig equipment. Door de nieuwe terminals BCTN Geel en BCTN Beringen halen Gheys en BCTN samen meer dan 50.000 (op termijn 80.000) vrachtwagen ritten per jaar van de weg.

BCTN Beringen

Bovenstaande foto toont de eerste werkzaamheden aan de nieuw te bouwen containerterminal BCTN Beringen.

 

BCTN Beringen – Update 19 april 2018

De bouwwerkzaamheden aan onze inland terminal in Beringen (België) verlopen voorspoedig. Ondanks de vertraging door de aanhoudende vorst en regen, krijgt het steeds meer de contouren van de inland terminal. De planning voor het definitief afronden van de civiele werkzaamheden is wel vertraagd, maar zullen voor het bouwverlof geheel afgerond zijn. Mocht u vragen hebben over de mogelijkheden van BCTN Beringen voor uw lading, kunt u contact opnemen met David Huybrechts – Commercieel Manager binnen BCTN.

BCTN Beringen, Inland Terminal Belgie, BCTN Belgie, Beringen

BCTN
Over de auteur

"Het creëren van een sterk Inland Terminal netwerk; dat is BCTN's missie. Wij hebben inland terminals in Alblasserdam, Beringen, Den Bosch, Geel, Meerhout, Nijmegen, Roermond en Venray."