BCTN Container transferium Alblasserdam: dé container hub voor de Rotterdamse & Antwerpse havens

Container Transferium Alblasserdam (CTA) fungeert als container hub tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen. Door gebruik te maken van CTA als hub waarbij het containervervoer over water gaat, resulteert dit tot minder vrachtwagens op de weg en een besparing van CO2 uitstoot. In totaal heeft BCTN in het eerste kwartaal van 2017 33.292 trucks van de weg gehaald tussen Rotterdam en het achterland.

Door het bundelen van containers vanuit het BCTN netwerk en haar partners is het CTA in staat containers te matchen en zoveel mogelijk volle containers aan te bieden aan de zeehavens. Dit zorgt voor een kortere doorlooptijd en een verhoging in de bezettingsgraad.

CTA biedt mogelijkheden om niet alleen dry containers te vervoeren en op te slaan, maar ook reefer containers. Deze kunnen worden aangesloten op de barge, de terminal en op de vrachtwagen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om containers op gas te meten en te behandelen. Hiervoor is er een speciaal ingerichte ruimte gecreëerd waar containers onder andere kunnen worden gefumigeerd of gedefumigeerd. Dit is echter een kleine greep uit de diensten die het CTA kan bieden.

Voor verladers, expediteurs, rederijen en wegvervoerders biedt het CTA een dienst die niet alleen de productiviteit verhoogd en milieubelasting verlaagd, maar ook de efficiëntie en winstgevendheid aanzienlijk verbeterd.

Over BCTN Alblasserdam

BCTN Alblasserdam is sinds 2015 actief. In totaal is er een oppervlakte aanwezig van 40.000 M², wat ruimte biedt voor 140.000 TEU. Door de ligging is BCTN Alblasserdam ideaal voor containervervoer naar het achterland. Meer weten over het CTA? Lees meer over BCTN Alblasserdam op onze website.

BCTN
Over de auteur

"Het creëren van een sterk Inland Terminal netwerk; dat is BCTN's missie. Wij hebben inland terminals in Alblasserdam, Beringen, Den Bosch, Geel, Meerhout, Nijmegen, Roermond en Venray."