BCTN start met bouw containerterminal Beringen

Dinsdag 12 december is gestart met de voorbereidende werkzaamheden om een nieuwe containerterminal te bouwen in Beringen. In samenwerking met Gheys zijn in 2016 de plannen voor deze terminal uitgewerkt en in juni 2017 is de overeenkomst getekend tussen BCTN Meerhout en Gheys.

Volgens de planning zal de terminal in juli 2018 operationeel zijn. De nieuwe terminal heeft een oppervlakte van 20.000 m² en een jaarlijks capaciteit van 40.000 TEU. Momenteel behandelt BCTN Meerhout zo’n 8500 containers per jaar voor Gheys. De nieuwe terminal zal via het Albertkanaal voor een directe verbinding zorgen met de zeehavens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam. Deze locatie zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van BCTN als logistieke dienstverlener in de regio Beringen-Tessenderlo. Voor het varen van en naar de verschillende zeehavens zal er volume gebundeld worden met BCTN Geel en BCTN Meerhout.

Voor zowel Gheys als BCTN is duurzaamheid een belangrijk begrip. BCTN heeft in 2017 als enige inland operator de tweede Lean & Green Star ontvangen en zijn bezig om ook de derde ster te behalen. De diensten van BCTN worden zo duurzaam mogelijk uitgevoerd, onder andere door het gebruik van energiezuinig equipment. Door de nieuwe terminals in Geel en Beringen halen Gheys en BCTN samen meer dan 50.000 (op termijn 80.000) vrachtwagen ritten per jaar van de weg.

BCTN Beringen

Bovenstaande foto toont de eerste werkzaamheden aan de nieuw te bouwen containerterminal in Beringen.

BCTN
Over de auteur

"Het creëren van een sterk Inland Terminal netwerk; dat is BCTN's missie. Wij hebben inland terminals in Alblasserdam, Den Bosch, Geel, Meerhout, Nijmegen, Roermond en Venray."