Venray groeit door uitbreiding Westhavengebied Wanssum

Donderdagochtend 23 november heeft de ondertekening plaats gevonden voor de uitbreiding van het Westhavengebied Wanssum. Deze overeenkomst is getekend door vijf partners die de afspraken hebben gemaakt over de aanpak van de havenuitbreiding: BCTN, Havenbedrijf Rotterdam N.V., Exclusief Project B.V., Gemeente Venray en Provincie Limburg.

In 2001 is BCTN gestart met de containerterminal in Wanssum. De terminal heeft vanaf de start enorm bijgedragen aan de logistieke ontwikkeling van de gemeente en omgeving van Venray. In 2015 hebben BCTN, de Provincie Limburg en de gemeente Venray een plan ontwikkeld voor de herindeling en uitbreiding van het havengebied in gemeente Venray. Havenbedrijf Rotterdam is sinds 2003 eigenaar van de grond van de terminal en heeft met het tekenen van de overeenkomst de grond verkocht aan de provincie Limburg. Deze ontwikkeling is onderdeel van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum.

Extra capaciteit

De herindeling en uitbreiding van het havengebied heeft betrekking op het Westhavengebied Wanssum met een ontwikkeling van een nieuwe containerterminal. BCTN zal aan de zuidelijke zijde van de haven een extra capaciteit aan op- en overslag van containers ontwikkelen, waardoor de totale capaciteit stijgt van 4 hectare naar 6 hectare. Deze extra capaciteit en mogelijke verdere ontwikkelingen van logistieke dienstverlening in het nieuwe havengebied ‘Westhavengebied Wanssum’ zal een grote bijdrage hebben aan een verdere ontwikkeling van Venray als logistieke hotspot. BCTN verwacht hier zeker een verdubbeling van het volume.

Exclusief Project B.V. zal het westelijke havengebied gaan ontwikkelen en de herinrichting van de containerterminal gaan uitvoeren. Verwachting is dat de hernieuwde terminal in Q1 2019 operationeel zal zijn.

Over BCTN

Al sinds 1987 is BCTN actief met een inland containerterminal in Nijmegen. Met 7 terminals. en een 8e op komst in Beringen (België), is BCTN de grootste Inland Terminal groep van de Benelux dat meer dan 700.000 TEU aan containers behandeld. Inmiddels wordt al een groot gedeelte van de containers, bestemd voor de binnenlandse markt, via een van de zeven inland terminals van BCTN af-/aangevoerd. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van deze duurzame manier van transport.

Over Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is een initiatief van vijf overheden: Ministerie van Infrastructuur en Milieu / Rijkswaterstaat, Provincie Limburg, Gemeente Venray, Gemeente Horst aan de Maas en Waterschap Limburg. De uitvoering van het project is in handen van Mooder Maas. Mooder Maas is een combinatie van Dura Vermeer en Ploegam.

BCTN
Over de auteur

"Het creëren van een sterk Inland Terminal netwerk; dat is BCTN's missie. Wij hebben inland terminals in Alblasserdam, Beringen, Den Bosch, Geel, Meerhout, Nijmegen, Roermond en Venray."