Update uitbreiding BCTN Venray & Westhavengebied Wanssum

Eind november heeft BCTN een overeenkomst getekend met Havenbedrijf Rotterdam N.V., Exclusief Project B.V., Gemeente Venray en Provincie Limburg voor de uitbreiding van BCTN Venray & het Westhavengebied Wanssum. Het volledige persbericht kunt u lezen op onze website.

Door deze uitbreiding stijgt de oppervlakte van BCTN Venray van 4 naar 6 hectare en verdubbelt het volume in containers. Verwachting is dat onze terminal in Q1 2019 volledig operationeel zal zijn. Tot die tijd zullen wij u vanaf u heden updaten middels onderstaande korte updates. U zult tijdens deze periode geen hinder ondervinden van deze verbouwingen. Onze dienstverlening aan uw organisatie zal op dezelfde voet verder gaan.

8 januari 2018

Vandaag is er begonnen met de ontgraving van hoogwatergeul Ooijen.

Begin januari is Mooder Maas al begonnen met het inrichten van het werkterrein in de uiterwaard bij Ooijen. De pontonlocaties worden gereed gemaakt en het aanleggen van de tijdelijke wegennet met rijplaten wordt ook gereed gemaakt. Door deze voorbereidingen zijn vanaf 8 januari de uitwaard Ooijen, de dijk en de Maasveldweg alleen nog toegankelijk voor het werkverkeer.

Naast de ontgraving van de hoogwatergeul in Ooijen, wordt er vandaag ook gestart met de aanleg van de brug over de Oude Maasarm. Deze brug zal Ooijen en Broekhuizenvorst verbinden en wordt vanaf nu Brug Ooijen genoemt.

Onderstaand een overzichtskaart met plekken waar de werkzaamheden plaats zullen vinden.


(Paars: afgraafplekken / Groen: plekken die worden opgehoogd / Rood: plekken waar nog niet wordt afgegraven / Oranje: pontonlocaties)

 

 12 december 2017

In de Maas, nabij Maasweg en Veeweg in Blitterswijck worden de pontons losgemaakt en weggevoerd. De maximale waterstand die is opgesteld om de pontons veilig te laten liggen is bereikt. Om deze reden worden de pontons afgevoerd. De verwachting is dat vanaf 8 januari de pontons weer terug kunnen om het laden en lossen van grond weer op te pakken.

6 december 2017

Eerder heeft Mooder Maas (aannemers) een sleuf in het veld nabij Kasteel Ooijen gegraven. Deze week wordt er in deze sleuf funderingsmateriaal aangebracht.

Binnen BCTN is Paul de Jong betrokken bij de uitbreiding van onze terminal in Venray. Mocht u vragen hebben, kun u contact opnemen met Paul via +31 6 131 283 50 of per e-mail via pdejong@bctn.nl.

Bovenstaande foto toont de uitbreidingsplannen voor BCTN Venray &  het Westhavengebied Wanssum. 

BCTN
Over de auteur

"Het creëren van een sterk Inland Terminal netwerk; dat is BCTN's missie. Wij hebben inland terminals in Alblasserdam, Den Bosch, Geel, Meerhout, Nijmegen, Roermond en Venray."